Startskottet

Nu är det dags!
Symaskiner är trädda, penslar och färg inköpta, pennskrin laddade och pärlorna är sorterade. Från och med nu är vi powerpysslare, välkomna hit!

När jag (Erika) pysslar och skapar sitter jag gärna vid mitt tapetserade skrivbord. Det är placerat vid ett fönster ut mot gatan så jag får in dagsljus. Anslagstavlan ger mig inspiration eller förvarar idéer på sådant jag ännu inte hunnit med att skapa. Pennfodralet är fullt med pennor av olika sorter och en sax som inte går att leva utan. Jag har gärna flera vackra anteckningsböcker bredvid mig där jag kan skriva ner idéer eller klistra in bilder när jag pysslar. Just nu har jag en anteckningsbok med omslag av Josef Frank.

Pennfodralet är sytt av mig, måtten utgår från en begagnad dragkedja. Jag sydde det av den enkla anledningen att jag behövde ett. Jag har använt mig av två tyger, ett på varje sida. Pennfodralets foder är sytt av samma tyg, fast spegelvänt. Jag har sytt så det blir ett fodral med bred botten, vilket gör att det får plats massor. En närmare beskrivning på hur jag har tapetserat mitt skrivbord kommer framöver i ett annat inlägg, liksom hur jag i detalj gått till väga för att sy ett rymligt pennfodral.

När jag (Micaela) pysslar så sitter jag vid ett gammalt skrivbord jag fyndade på Blocket. Det är väldigt djupt så skåpen och lådorna sväljer väldigt mycket, vilket jag älskar. Uppe på så har jag mina pärlor, några skålar med sådant jag använder mycket samt flaskor med pennor, sax, skalpell och lite annat smått och gott. Lampan som jag fick som mitt livs första morsdagspresent ger mig ljus. Jag har nyss flyttat in i mitt hus så jag har inte kommit helt i ordning än, planen är hyllplan ovanför med smarta lösningar för förvaring både över och under och lite sånt.

Man ser även min älskade stol som jag fått av min svärmor. Sitsen kläddes om direkt och så slipades den för att målas, men jag blev lite kär i den som den blev att se up slipad, så nu har den fått se ut så ett tag, och när jag tröttnar så har jag en burk färg hemma som väntar på den.

På skrivbordet ligger även det jag skapar för stunden såklart. Jag pärlar en figur som ska sitta runt lysknappen i min dotters barnrum. Såg idéen häromdagen hos Keativakarin och var genast tvungen att göra en egen. Närmare bild kommer när den sitter på plats.

Kul att ni vill följa vår kreativa resa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *