Super Katten

Som jag nämnde i första inlägget så blev jag så inspirerad när jag såg att Kreativakarin pärlat en lysknappskompis. Så jag var ju såklart tvungen att pärla en egen till min dotters rum. Jag utvecklade sedan idén lite grann genom att sätta vinyl på lysknappen, lite roligare än en helvit knapp.

Så nu har min dotter en egen superhjältekatt som vaktar lysknappen på nätterna.

Såhär gjorde jag:
Jag mätte lysknappen innan, 17x17cm och la till en centimeter och lät öppningen bli 18x18cm då pärlorna tar lite större plats när det smälter, annars kan det bli för trångt.
Sedan pärlade jag på fri hand och hittade på mönstret medans jag pärlade. Ni får jättegärna pärla efter mitt mönster om ni vill.
Jag strök pärlplattan med ett bakplåtspapper över, jag strök på båda sidorna så det håller lite bättre.
När jag strykt färdigt så lät jag den ligga kvar i bakplåtspapperet (se dock till att den fortfarande inte är fastklibbad i papperet för då kan det bli märken ifrån papperet i pärlplattan) och la pärlplattan i press under några tunga böcker, väldigt viktigt annars blir den sned och ”knölig” lätt när den svalnar.
Sedan designade jag stjärnan och texten i datorn och skar ut på min Silhouette skärmaskin.
När katten svalnat och stelnat helt tog jag bort böckerna och fäste den på väggen med självhäftande tejp. Roligt pyssel!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *