Alla hjärtans dag, pyssel

Det hör till att pyssla inför eller på alla hjärtans dag. Så på Främbyskolan i Falun blev det kreativa kort till alla elevernas nära och kära. Uppgiften blev att måla med vattenfärg på ett A4  papper, med mycket vatten så pappret var ganska blött. Här är det en balansgång- för det får inte bli för blött heller så att flera stora pölar bildas på pappret. Uppgiften ska gå fort så pappret inte nöts ut av för mycket gnuggande. I den här uppgiften tycker jag det är fint om man väljer färger som ligger nära varandra i färgskalan, men alla gör såklart som de själva önskar. När målningen är klar är det dags att ta en ren pensel och droppa vatten med en skvätt diskmedel i. Ytspänningen bryts och vackra mönster bildas.

Målningarna får torka. När det är klart är det bara att klippa och klistra så många hjärtan man själv vill på ett svart A6papper. Glad pysseldag och för att citera en elev ”sprid kärlek”.

Ovan ser ni mönster som kan bildas av diskmedel, vackert!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *