Krans

En affär sålde ut en massa kvistar som de kallade ”bukettutfyllnad” för att få plats med massa nya blommor. Självklart passade jag på att köpa på mig lite kvistar för att prova göra en liten krans.

Såhär gjorde jag:

Först klippte jag till en ståltråd som jag ansåg var ”lagom lång” och vek den dubbel.

Jag tvingade den dubbelvikta tråden så den blev som en tjockare tråd.

Jag formade tråden till något som liknade ett hjärta. Jag tvingade delen som går in i överkant för att det skulle bli tåligare och och mindre risk att det skulle bli att se ut som en cirkel i slutändan.

Sedan började jag tvinna kvistar runt. ”Snurrade” liksom kvisten runt ståltråden. Ändarna fäste jag genom att pilla fast i mellan ståltråden eller under nästa kvist. Om det var svårt att få den att sitta ordentligt så knipsa de jag helt enkelt av en liten bit ny ståltråd och tvingade runt kanten på kvisten.

Sen fortsätter du att fylla på med kvistar på samma sätt, gärna i flera lager så man döljer tråden så mycket som möjligt.

När jag var nöjd med resultatet (och hade slut på bra kvistar) så knipsade jag av alla utstickande kvistar och trådar och sen tog jag en tråd som jag tvinnade fast i överkant som en hängare.

Sen upp på ytterdörren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *