Tårta till små födelsedagstroll

Igår fyllde min dotter 1 år. För att fira bakades en tårta som jag tycker känns bättre att servera små magar. Första gången jag bakade den var till hennes 8 månaders dag. Hon älskade den lika mycket då som nu och åt mer än gärna upp det hon fick tag i med händerna!

Här kommer receptet:

2 mosade bananer

2 ägg

1 dl havremjöl (som du lätt kan göra själv genom att mixa havregryn till smul)

1/2tsk bakpulver

lite vaniljpulver.

Blanda allt och häll i en smord form i mindre format. Grädda ca 20-30 minuter i 200grader. När jag bakar, gör jag allt på en höft så därför får ni ha lite koll på kakan- att den inte är för kladdig innan ni tar ut den. När den har svalnat så skär upp den med ett eller två snitt så du får ut två eller tre ”tårtkakslager”. Jag mosade sönder lite jordgubbar och blandade med en lite skvätt vispad grädde och hade mellan bottnarna. Dekorera på valfritt sätt upptill. Jag hade vispad grädde med bananskivor och en klämmis med jordgubbssmak uppe på.

Servera och njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *