Bokmärke

Häromdagen så fick jag det hedersfulla uppdraget att hämta min äldsta brorson i skolan och åka hem till mig och ha lite kvalitétstid bara han och jag. Han älskar dessutom att pyssla lika mycket som jag, så det är perfekt.

Denna dagen så hade jag planerat att vi skulle göra bokmärken. Då han är ett stort Pokémonfan så kom vi snabbt överens om att det var just Pokémon-bokmärken vi skulle göra. Det var jätteroligt och blev väldigt uppskattat. Efter att vi pysslat en stund så kom hans yngre syskon och mamma också och de ville ju såklart göra egna bokmärken de också, så vips hade vi ett helt gäng fina bokmärken!

Perfekt barnpyssel! Det som jag dock med facit i hand är att jag inte skulle använt hobbykartong. Jag tänkte att det skulle bli lite tåligare och rejälare. Vilket förvisso stämde, men det är ju svårt att vika hobbykartongen utan att det blir rynkiga veck här och där. Så det får bli mitt tips från coachen i detta pyssel, använd papper!

Självklart fixade jag också en bildbeskrivning till er på hela förloppet. Hoppas ni förstår bilderna, för detta var inte helt enkelt att beskriva i ord, haha.

Här kommer beskrivningen!

Använd ett papper i A5-storlek.

 

Ta det övre högra hörnet och dra det ner så det blir kant i kant med nedre kanten på papperet. Vik där, det blir en triangel.

 

Klipp bort det som sticker ut utanför din triangel. Nu har du rätt storlek på papperet.

 

Såhär ska triangeln bli att se ut.

 

Ta det ena ytterhörnet på triangeln och vik upp så det möter toppen på triangeln.

 

Gör samma sak på andra sidan.

 

Öppna upp papperet igen. Då ser det ut som på bilden ovan.

 

Papperet är ju dubbelvikt, men nu ska du bara ta det främre papperet i toppen på triangeln och vika ner så att spetsen blir kant i kant med nedre kanten på papperet.

 

Ta sedan ena hörnet och vik upp det igen som ni gjorde innan ni vecklade upp det igen. Men denna gång så viker ni ner spetsen innanför den yttre spetsen som ni nyss vek ner. Tryck till ordentligt så att det stannar kvar.

 

Såhär som på bilden ovan ska det alltså bli att se ut.

 

Sen gör ni samma sak på andra sidan. Sen är det klart! Nu har ni själva märket att hänga över kanten på boksidan ni är på. Nu börjar det roligaste. Nu låter ni fantasin flöda med färgpennor, mer papper och lim för att få bokmärket att se ut som just den figuren du valt.

Sen är det bara att läsa och njuta av ditt snygga bokmärke som hjälper dig minnas var i boken du är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *