Skapa på glimma!

Under sportlovet hade jag turen att få jobba på Glimma barn och ungdom i Falun. Detta till stor del tack vare lekochlar.se som sponsrade mig och barnen med material- stort tack till dem!

Under några timmar fick jag måla tillsammans med några ivriga barn.

Uppgifterna vi arbetade med var dels en egen dels en gemensam som vi kommer fortsätta med på påsklovet.

Uppgift 1 kallar jag för graffitibokstäver. De skulle måla fösta bokstaven i deras namn. Först fick de plocka några bitar från min hög av mallar gjorda i plast på måfå.

Med dessa skulle de sedan försöka få ihop sin bokstav i deras egna ”lilla pussel”.

De skissade av sin bokstav med blyerts.

Steg två var att måla bakgrunden eller själva bokstaven med vattenfärg ( puckar eller färgblock kallas de för). När jag gjorde det hemma gjorde jag en av varje. Med glimmas barn blev det bokstaven som fick färg först.

Tricket för att få lite graffitikänsla i bokstaven är att måla den med mycket färg men ändå behålla den lite våt och fuktig för att den svarta konturfärgen ska rinna in i bokstaven. När bokstaven r färglagd målas svart kontur, även den med en inte för torr pensel utan gärna med en del vatten i sig.

       

 

 

 

 

 

 

Den gemensamma uppgiften var en början på att skriva ordet GLIMMA med en bokstav på varje tavla. Vi gjorde bokstaven M genom att använda våra fingrar som penslar. Vi prickade i våra favoritfärger i ett uppskissat M. I den hör uppgiften målade vi med färg på flaska, en vattenbaserad variant. En trevlig dag!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *