Kalkfärg

Igår provade jag kalkfärg för första gången. Det är ju så skönt med kalkfärg   eftersom det inte behövs underarbete och det är snabb torktid så det ger ett snabbt resultat, det gillar jag som har dåligt tålamod.

Jag har många roliga idéer men jag ville börja med något litet så att jag fick känna på färgen. Det här hyllplanet och kroken hänger inne på vårat lilla badrum i källaren och jag tycker inte dem är speciellt vackra så jag tänkte att det var ett lagom första projekt. Jag torkade bara av dem lite lätt med målartvätt så att de skulle vara rena. Sedan målade jag ett första varv. Annie Sloan chalk paint i färgen Paris Grey var färgen jag valt. Färgen var lättarbetad.

Sen efter bara drygt 45 min så kunde jag lägga andra varvet. Sedan gjorde jag annat i några timmar och sen la jag på vaxet. Jag valde Annika Sloans eget vax, i den klara transparenta färgen. Man kan ju färgsätta den eller ta ett mörkt vax för att göra coola effekter på det man målat, men på de här tyckte jag att ett transparent vax passade bäst. Vaxet la jag på med en tygtrasa i ett tunnt lager och sedan strax efter torkade jag bort överflödet med en annan tygtrasa. Väldigt enkelt. Vaxet blir torrt så man kan ta på det direkt, men det är nog klokt att vänta ett tag innan man belastar ytan med något. Ett dygn typ för säkerhetsskull.

Sen så var det klart. Såhär blev det:

Jag är nöjd med resultatet och jag tycker det verkar vara en bra färg, nu smider jag planer för större projekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *