Barnvänlig färg

Recept på barn (och bebis)vänlig färg:

Blanda vatten och majsstärkelse i kastrull. Låt koka upp och vispa runt till önskad konsistens. Dela upp stärkelsen i olika byttor eller skålar. Tillsätt några droppar karamellfärg i varje skål och rör om.  Första gången min dotter skulle få måla detta förberedde jag färgen en dag innan och förvarade den i kylskåp. Gör inte det! Den blev väldigt rinnig dagen efter och gick inte att använda. Färgen går att äta, men min dotter tyckte inte om smaken. Det blev färg på papper, henne och bordet. Allt gick att skrubba och tvätta bort. Målningarna hon gjorde genom att jag klickade ut färg på stort papper och hon därefter fick måla tog lång tid på sig att torka, men det är fint minne från när hon var 6 månader.

En reaktion på “Barnvänlig färg

  1. Pingback: Glad påsk |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *