Konsten att måla del 1

Erikas målarskola del 1

När jag målar så utgår jag ofta efter en bild eller ett foto för att träna mig i att måla av. Det är ett jättebra sätt att träna upp ögat. För även om andra säger att jag är bra på att måla och rita, betyder det inte att jag är bra på att måla av allt. Så när jag skulle lära mig att måla av blommor i vuxen ålder har jag övat upp mig på olika sätt. Jag har tittat på verkliga blommor, på bilder, på tatueringar föreställande blommor. Det sistnämnda är kanonbra för där finns tydliga konturer.

jag börjar genom att grovt måla upp motivet, lite för att se att det får plats på pappret och för att se att proportionerna stämmer någorlunda. Sen skissar jag tills jag är nöjd. Jag målar eller fyller i beroende på vilken teknik jag använder mig av. När jag sedan tycker att jag behärskar och kan måla av eller rita av just den blomman eller motivet, det är då jag kan börja experimentera och köra min egen stil.    

Teckningen ovan är skissad, ifylld av svart tusch som är vattenfast i själva blomman. Stammen och bladen är målade i svart tusch som ej är vattenfast. Den är färglagd i akvarell.

Dagens tips är att studera och träna på att betrakta och skissa av, lägg märke till detaljer. Glad målardag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *