Konsten att måla del 2

Erikas målarskola del 2

I förrgår publicerade jag ett inlägg om i hur ni kan träna er i att måla. I det här inlägget publicerar jag hur en tavla växer fram. Som jag tidigare nämnt så tittar jag gärna och tränar på att måla av andras bilder eller foton för att träna. Det är ett bra sätt att lära sig att tänka klokt när man ska måla. Jag ville tärna mig i att måla ansikten med färg- akryl. Jag skissade massor av gånger, detaljer som hår, näsa, ögon innan jag gav mig på en större tavla som är ca 50x70cm.

Först börjar jag med att skissa med blyerts, sedan lägger jag färg i grova drag för att placera delarna rätt. Tavlan är rätt ful i början, men det är det som är fantastiskt med att skapa. Saker växer fram och kan bli vackra.

Allt får torka mellan färglagrerna. Sedan lägger jag på färg i olika omgångar och fokuserar på olika områden. Nedan kan ni se att ögonen blivit vita och fått en gul färg. Även hår har fått slingor och bakgrunden har arbetats med, liksom hudtonen. Det här är flera ”lager” framåt då jag har valt att inte fotografera varje steg.

Nedan har ögonen arbetats vidare med, liksom en del slingor i håret.

Ögon och färger i ansiktet börjar likna något. Huden är lugnare och ögonen har fått en ”spegling” som gör dem mer tredimensionella och levande.

Ögonfransar och markeringar läggs på, liksom skiftningar i håret. Bakgrunden är fortfarande under bearbetning här på bilderna, men ansiktet är klart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *