Askungen

Sagotema igen…

Genom mina sagoillustrationer (som jag är stolt över) kan jag ge lite tips utanför min målarskola. När jag illustrerar sagor så tänker jag först igenom vilka saker eller människor som är viktiga för berättelsen.

I prinsessan på ärten är det ärtan.

I Hans och Greta är et barnen och godishuset.

I Snövit är det hennes utseende och dvärgarna.

I Askungen är det skon, balklänning och pumpavagnen. Dessutom är djuren i den här sagan lite viktiga då de hjälper Askungen att sy kläder. I min tavla här nedan valde jag därför att måla några möss lite gömda i klännnigen och i naturen. Små detaljer kan göra skillnad. Eftersom skon är viktig valde jag att färglägga den i en något starkare nyans än de andra detaljerna i tavlan.

Trevlig skapardag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *