Målarskola på Glimma

På uppdrag av glimma skulle jag ännu en gång komma och vara kreativ tillsammans med ett trevligt gäng kids. Det dök upp en hel del barn och nyfika vuxna så det blev några intensiva med roliga timmar på Glimma barn och ungdom i Falun.

När jag åker iväg på uppdrag kan jag aldrig ta med mig för många begagnade plastlock till stora syltburkar- perfekt för att hälla färg på. Andra pysselgrejer åker självklart med. Deagens målaruppdrag var att göra iordning GLIMMA! tavlor tillsammans. Barnen fick välja färger till bokstäverna.   Medan vi väntade på att färgen på bokstäverna skulle torka gjorde vi andra små konstverk. Tre färger var valdes och klickades ut på ett papper. Barnen fock sedan dra kartong så färgen drogs ut i olika mönster. Det blev kanonfint! Se filmklipp på detta på Glimmas instagram, sök på Glimma barn och ungdom. Barnen fick också prova på att samarbeta två och två. Den ena fick hålla penseln still och den andra fick dra pappret längst med penseln så att konstverk växte fram. Roligt! När färgen torkat målades det stjärnor och limmades glitter på tavlorna, fantastiskt resultat som nu hänger uppe i entrén till Glimmas hus! Läs om och anmäl er gärna till mina framtida kurser för barn och vuxna.

Stort tack till lekochlar som har sponsrat med otroligt bra material. Utan dem hade målarskolan inte kunnat existera! Stort tack även till alla deltagare på Glimma och till Sussi som vill ha mig där!

Glad glimmadag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *