Trädgårdspyssel

Innan årstiden hann gå tillbaka till vinter så hann jag få en del vårkänslor. Med solen i nacken bestämde jag mig för att börja med förberedelser för trädgården och dess planteringar. Jag har en gammal gård som en gång i tiden blev uppbyggd av människor som jag tror uppskattade vackra blommor och som vårdade dem på ett bra sätt. När vi flyttade till vårt hus hade tiden fått gå lite för länge i många rabatter och många växter och rötter hade börjat växa huller om buller. Jag har tagit bort en hel del rabatter för att det helt enkelt inte gick att hålla efter eller lista ut hur härvorna kunde redas ut. Jag tänker fortsätta med mycket grovarbete i år, för att förbereda mark och jord för framtida paradis och enklare ogräsrensningar. Därför lägger jag mycket energi på att odla blommor i kruka och en del grönsaker som ska få växa i lådor. Det är praktiskt medan grovarbete med röjning av gamla rötter görs. Finlir med meditativt ogräsrensande får vänta tills mina nybyggda rabatter existerar.

 

Hur som helst så gillar jag såklart att plantera och fixa utomhus. Självklara skäl till det är att jag slipper jordspill inomhus. Dessutom krävs mycket vatten när plantering ska ske. Jag har sparat många fröer från föregående säsongs blommor. Det ska bli spännande att se hur mycket av det som kommer växa fram!

Jag har förvarat dessa fröer i gamla urdiskade barnmatsburkar utan lock. Först fick de torka ordentligt på fat innan de lades i burkar. Jag bar ut det i min praktiska ”serveringslåda” som jag har på altanen. Det är en robust låda som jag tapetserat in och som är hur bra som helst att bära med istället för bricka, mer om den i framtida inlägg! Jag har ett planteringsbord som jag använde för första gången i år, det är praktiskt men egentligen gjort för att stå i växthus då de lådor som tillhör har hål i botten för att vattnet ska kunna dräneras ut. Mitt planteringsbord fick stå ute tills jag var klar och hade vattnat. Det är lätt i materialet så det är inte svårt att bära in och ut vid större vattningar. Däremellan vattnar jag bara översta hyllan så får vattnet som rinner igenom droppa ner på lådorna under- så byter jag plats på dem ofta.

Våren är här, hoppas jag ialla fall! Ha en solig planteringsdag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *