Kalletidningar till möbler

När jag börjar att experimentera så har jag ofta en tendens att tänka stort och gå all-in. När jag går loss, går jag verkligen loss. Min sambo brukar referera till ”äppel eran” när jag startar nya projekt. Han säger då lite skämtsamt att ”gör hur mycket du vill, men tänk på äpplena”, eller liknande. Med det menar han den gången jag blev ambitiös vad gäller att ta vara på äpplen. Det var när vi bodde i lägenhet och jag fick plocka hur mycket äpplen jag ville på en gård. Jag plockade..låt oss säga mängder. Jag använde äpplen till att frysa in, till att göra mos, till att torka ringar. Det hängde äpplen överallt, i flera slingor i alla fönster och i girlanger längst med taket. Mina svärföräldrar trodde vi hade pyntat i alla hawaii stil innan de insåg att jag torkade frukt. Jag går in för saker helt enkelt.

 

Här är ett exempel på när jag gick loss på gamla serietidningar. Det blev stolar, lådor, galgar med mera. Det blev bra och jag är stolt. Jag har i tidigare inlägg skrivit om hur jag gick tillväga för att klä in galgarna,http://2kreativa.se/2017/03/19/kalle-galgar/.

Det fungerar på samma sätt som när jag tapetserade ett skrivbord, se http://2kreativa.se/2017/03/05/att-tapetsera-ett-skrivbord/ Enkelt beskrivet är förarbete viktigt. Det gäller att sandpappra eller slipa ytan på det som ska tapetseras. Sedan använde jag mig av en blandning av tapetklister och trälim som jag smetade på tidningspappret i en lagom dos. Inte så att det rinner men tidningen täcktes på båda sidorna. Ju mindre tidningsbitar man använder vid inklädningen i collage stil desto bättre resultat och slitaget blir mindre. När allt har täckts och torkat har jag lackat ytan för att fixera och få stolar och möbler hållbara.

Trevlig  återbruksdag!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *