Pennburkar

Ett billigt och väldigt bra sätt att få pennburkar/pysselburkar till sin verkstad är genom att använda återbrukade konservburkar. Tvätta ren dem på insida och utsida, ta bort så mycket av etiketterna som möjligt. Är kanterna vassa får man se till att fixa till dem. Det kan man göra med metallverktyg, konservöppnare eller genom att nypa in kanterna med tång. Sen börjar det roliga- att leta bilder, flera eller en stor. Limma dit med limpistol. Jag drog längst med kanterna runt om och sedan punktlimmade jag lite här och där i mitten.En del burkar har jag haft högre papper än vad burken är, och så har jag klipt flera flikar i den och vikt pappret över kanten och limmat på insidan. Men jag tycker att resultatet blir minst lika bra genom att mäta ut så att pappret passar precis runt om där etiketten har suttit. Det blir en fin markerad kant naturligt av konservburken, testa er fram. På det här sätten har jag fått många fina burkar i mitt hem. Den äldsta jag har är ca 10 år och ser lika fin ut fortfarande som när jag gjorde den.

 

Trevlig konservdag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *