Gör om i en hyresrätt, lätt som en plätt!

Är du trött på de neutrala färgerna i en hyresrätt?  Vill du göra om mer än vad som kanske är möjligt? Här kommer lite tips. När jag bodde i en hyresrätt var det nämligen så, jag ville göra om mer än vad jag kanske skulle ha haft råd att återställa till neutralt när jag flyttade. Jag bestämde mig för att göra lite sammanhängande inredning, röd blev färgvalet för inredningen.Speciellt hall och badrum fick hänga samman då badrumsdörren var precis innanför ytterdörren i hallen. Jag köpte flera runda röda mattor som jag hade i de båda rummen. I hallen sedan valde jag att hänga upp min röda hatt och min röda jacka. Dessutom var det ett bra tillfälle att köpa några röda skor.

Jag fick det röda att lysa upp genom att placera en del gröna växter i hallen. Röd och grön är kontrastfärger till varandra, dvs varandras motsatser som framhäver varandra. För att piffa upp toalettdörren köpte jag ett rödrandigt tyg och fäste på över och undersida med häftstift, smart va? För att handtaget skulle få komma fram satte jag fast en öljett i samma höjd som handtaget. Tyget blev en färgklick, en ny dörr och en trevligare hall på samma gång. I badrummet hängde jag upp ett annat rött tyg framför ett genomskinligt duschdraperi. Draperiet skyddade tyget mot att bli fuktigt, det fungerade oväntat bra och fick badrummet att kännas fräscht. Ni kan skymta min tvättkorg/låda i badrummet, som jag tapetserade locket på med svartvitt mönster av elvis presley, ett vanligt presentpapper som gjorde sitt i badrummet.Handukar i rött införskaffades liksom en röd badrock.

   

Även i badrummet fick en växt bo tillsammans med ett ljusfat på min hylla. För att få ett trevligt intryck är det bra med förvaring som gömmer undan småsaker och dammsamlande prylar. Fina tips va?

Ha en trevligt ”göra om dag”!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *