I min mammas trädgård, växthuset

Att promenera i min mammas trädgård kan inte ge annat än inspiration. Hon har alltid haft gröna fingrar och goda kunskaper för att odla både mat och blomster. Hon har ett öga för färg och form och gör fina kombinationer. Hennes trädgård kommer jag att återvända till i andra blogginlägg, den är fantastisk! I det här inlägget får ni mest njuta av växthuset och lite bilder på en del av det som odlas där. Håll till godo.

Bilderna ovan visar mammas planteringsbord som är snickrat intill hennes fina växthus. Där har hon ställt iordning en del av de växter som hon ska plantera här i dagarna.

Nämnde jag att hon har sjötomt? Sjön syns i bakgrunden och bakom flaggstången kan ni skymta ”strandvillan”.  Ett rum med tre väggar och tak, ett utekök och fantastisk utsikt! Planteringsbordet står i anslutning till växthuset och möblerna i förgrunden är omklädda av mamma.

 

Tomatplantor här ovan, de brukar ge riklig skörd under sommaren.  I bilden under frodas grönkålen.

Här är en vacker nyinköpt ros.

Potatis som ger tidig skörd odlas i hink, mandelpotatis som odlas i pallkragar skördas senare.

Lite blåklint till rabatterna.

I trädgården står även ett äppelträd i blom, liksom det gör hemma hos mig. Vacker bild.

Avslutningsvis vill jag ge er den här fantastiska chilikransen  som är upphängd i växthuset som förvaring och dekoration. Kreativ ide som verkligen blev ett fint inslag och färgklick under våren innan grödorna spirar. Det gör sig även rätt nu när allt annat har kommit upp och det generösa växthuset blivit trångt. Dekorativt!

Ha en fin växtdag!

 

En reaktion på “I min mammas trädgård, växthuset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *