Snygg lampa

Den här lampan är inte ny, men ack så snygg! Jag byggde den för flera år sedan av olika lampskärmar jag fyndat på loppis. Jag insåg nog inte hur mycket arbete det var att klä av en del av dem. Det tog tid och energi. En del lampskärmar är nämligen klädda och hårt lindade av tygband, limmade ordentligt i varje metalldel vilket gör att det ibland kändes omöjligt att klä av dem. Det krävdes kniv och tålamod!

När jag klätt av alla och fått bort alla dammiga tygbitar från hemmet började jag vända och vrida på dem. Jag staplade upp dem på olika sätt innan jag bestämde mig för hur den slutgiltiga versionen skulle se ut. Jag band ihop dem med ståltråd på olika ställen och justerade dem allteftersom. Den stora utmaningen var att hitta en tillräckligt stor lampskärm till den gigantiska lampan.

Från början klädde jag in lampskärmen (som inte var kropp utan en faktisk lampskärm) i en grå kjol på rea. Väldigt praktiskt tyckte jag, det enda jag gjorde då var att dra åt resåren upptill så satt den fast sedan. Jag har efter det bytt tyg många gånger allteftersom inredningen har ändras i hemmet, eller årstider.

Väldigt snygg, lätt att flytta och städa under. Den är estetiskt vilsam då den inte tar upp ljus med sin stora kropp utan låter allt ljus flöda igenom.

Är det någon som är intresserad av att köpa den är det fullt möjligt.

 

Trevlig lampkväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *