Måla abstrakt. en av de sju dödssynderna

Den här tavlan målade jag för flera år sedan i ett projekt. Projektet hette ”de sju dödssynderna”. Jag och min vän som målade gjorde sju tavlor var i olika färgskalor. Vi målade dödssynderna med varma färger och deras motsatser i kalla färger.

Rött och gult är varma färger, dödsynden är lust. Jag målade med snabba stora drag och när jag hade backat för att betrakta tavlan på håll kunde jag urskilja en siluett av en kvinna, med utsträckt arm och en kjol i rörelse. Det är det som är så spännande med abstrakt konst, alla ser den olika. ”Konst ligger i betraktarens öga” som det så klokt har sagts.

Konst behöver inte alltid ta tid att skapa, måla av glädje där handen vill att du ska måla.

Trevlig abstrakt dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *