Planteringsarbetet som var för några veckor sedan…

I juni kom den stora planteringsdagen då det blir fullständig röra i min trädgård. Alla växer som har förodlats ställs fram på gräsmattan för att jag ska få en överblick om vad jag ska kombinera med vad och var allting ska få plats!

Några av blommorna som är försådda är tagetes, småblommig kryddtagetes, astrar, sommardahlior, sommarebineller, krasse, valmo, dahliaknölar, sommarblomster, petunior, sömntuta, blåklint, ringblomma, solrosor både långa och korta. I mina plnateringslådor och hinkar har jg mandelpotatis, rädisor, lök, morötter, bondbönor och lite anant smått och gott. TIll ärtorna som vill klättra byggde jag en temporär spalje av blompinnar och hönsnät, Jag inser nu efter några veckor att jag behöver göra en stabilare och högre spalje till dem.

I slutet av juni hade många blommor ännu inte slagit ut. Tagetesen lyste upp med sin färg liksom krassen och bondbönorna.

När jag besökte mammas trädgård  under samma tid så hade hennes liknande blommor vuxit sig gigantiska. Hon gödslar betydligt mer än mig. Nästa sommar då blir det gödsel så det står härliga till. Då vill jag att även min trädgård ska vara magnefik.

Med det här  inlägget ville jag framför allt visa lite ”före” bilder av trädgården. Jag ville också visa att det är kreativt stök i mycket jag gör innan jag får till det som jag vill ha det.

Trevlig trädgårsdag

En reaktion på “Planteringsarbetet som var för några veckor sedan…

  1. Pingback: I min mammas trädgård, del 2 |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *