Rabarberblad av betong

Jag har blivit inspirerad av testa på rabarberblad i betong. När jag googlar står det tips om att forma en sandhög att lägga bladet på innan för att forma det. Jag har inte tillgång till sandhögar så jag tänker lösa det ändå. Jag har tagit ett stort rabarberblad som jag har lagt på en sten som släntrar ut åt två håll ungefär likvärdigt. Jag la rabarberbladet på stenen, med baksidan uppåt för att ådrorna ska utformas i betongen. Sedan rörde jag ihop finbetong och vatten till en tjock smet som jag lade på. Till sist lade jag plastfolie högst upp som ett lock för att betongen ska få bränna långsammare.

Jag väntade i en 3 dagar ungefär innan jag tog bort plasten. Jag väntade ytterligare ett dygn innan jag vände bladet. Rabarberbladet hade då torkat fast på många ställen, jag tog bort det där det gick och har låtit resten sista kvar för att torka bort, eller slitas av med naturens krafter. Inte så tokigt första försök!

Trevligt betongdag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *