Ampel

Jag har gjort en egen ampel som jag själv tycker blev rätt cool faktiskt. Jag tog en LP skiva och satte in i ugnen. Se tidigare inlägg om detta. Jag lade ihop 4 lika långa snören som jag vek ihop på mitten så åtta “trådar” bildades. Jag gjorde en knut på mitten Dessa drog jag igenom hålet på LP-krukan. Knuten fastnade inne i krukan och snöränderna stack ner under krukan. Dessa lade jag ihop 2 och 2 så ett kors bildades. Jag knöt ihop varje par så fyra knutar bildades. Sedan tog jag ett snöre från ett par och knöt ihop med ett snöre från ett par bredvid. Det snöre som blev över tog jag och knöt ihop med en snörkompis från ett ytterligare par. Jag fortsatte så runt om, med samma avstånd från “knut till knut”. Bilderna visar delvis hur jag gjorde. Jag fortsatte så tills jag kom över kanten på LP-krukan. Jag tog de nybildade paren som hamnat runt om krukan och band ihop dem högt upp i en spik så att ampeln blev hängande. Jag satte i jord och en nyinköpt blomma. Snyggt eller hur?

Trevlig ampeldag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *