Presentinslagning

Litet presenttips

Ibland kan en “tråkig” present i form av ett presentkort eller liknande behöva piffas till lite. Det kan ni göra i själva inslagningen så att presenten liksom får ett glamorösare intryck. Det här paketet som jag slog in häromdagen blev i form som en presentpåse. För att få snören som inte bara är fasttejpade på ena sidan av paketet bestämde jag mig för att “rulla in” snöret i paketets topp. Det gör man genom att vika en påse med öppningen öppen, presenten läggs i och påsens öppnings långsidor möts. Ett presentsnöre träs runt öppningen och knyts ihop. Dra ner snöret en bit på paketet, vik ner öppningen en gång. Vik ner en gång till och då viks öppningskanten över presentsnöret. Det som händer med paketet är egentligen bara en detalj som ger ett snyggare intryck. Paketet får en snörkant på ena sidan och snörknuten på andra sidan.
Trevlig inslagningsdag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *