Lemoncurd

Sent igår kväll så gjorde jag en hel burk med lemoncurd. Så himla gott! Jag gjorde en ganska stor sats när jag ändå var igång och det blev ca 6 dl lemoncurd, här kommer receptet:

6st ägg.

3 dl socker.

Rivet skal från 2st citroner.

2dl citronjuice.

150g smör.

Ev lite ljus Maizena (om man är som jag och inte får till det helt själv, haha).

Gör såhär:

Vispa upp äggen lite, tänk på att använda en värmetålig skål.

Rör ner socker, citronskal och citronsaft tillsammans med äggen.

Ställ skålen i ett riktigt varmt vattenbad. Rör om curden och värm den tills den tjocknar. Ge den en stund, men upplever du att den inte tjocknar så kan du strö i lite ljus Maizena, ta dock lite åt gången då det tar ca 1 minut innan effekten märks.

När curden tjocknat så ta skålen åt sidan och lägg i smöret. Rör ordentligt tills allt smör smält och curden är helt slät.

Häll upp curden i en rengjord, förvärmd glasburk (90 grader i ugnen medans du gör curden funkar utmärkt) och förslut burken omedelbart.

Låt burken stå framme i rumstemperatur tills den svalnat helt och hållet innan du ställer den i kylen.

Lemoncurden håller ca 2 veckor i kylskåp, lycka till!

En reaktion på “Lemoncurd

  1. Pingback: Somrig marängtårta |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *