Upptäckarflaskor

Gjort flaskor till dottern! Tanken är att de ska vara spännande, fina och stimulerande för henne. Hon har lekt med dem länge så det verkar ha gått vägen. De innehåller inte några ”farliga” ingredienser heller.

Flaska 1:

Den här flaskan är röd och grön och glittrar. Jag hade först i vatten nästan hela vägen upp i flaskan. Sedan hade jag i grön karamellfärg och skakade om. Efter det hade jag i gult glitter i det gröna vattnet. Tanken med att jag tog gult var just att färgen skulle skummad av det gröna och inte synas direkt, vilket funkade kanon, vattnet ser bara glittrigt ut.

Sedan hade jag i rapsolja högst upp, olivolja, matolja och liknande snälla oljor lär funka lika bra. Oljan skapat ett eget skikt som inte blandar sig med vattnet och blir lite roliga bubblor som man kan följa när man vrider på flaskan. Sedan hällde jag på en massa rött glitter uppe på oljan, satte på korken och började vrida på flaskan, det röda glittret blandase sig med oljan.

Så kortfattat är det grönt glittrigt vatten och grönt glittrig olja som bubblar sig och åker fram och tillbaka när man vrider på flaskan.

Flaska 2:

Denna är väldigt simpel. Det är bara gult glitter i hällt i en flaska vatten. Så när man skakar eller vrider på den så virvlar glittret runt.

Ni följer väl förresten oss på Facebook och Instagram? Vi heter 2kteativa på båda ställena och där finns också videor på flaskorna, kolla in oss.

En reaktion på “Upptäckarflaskor

  1. Pingback: En ny upptäckarflaska |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *