Somrig marängtårta

Jag har bakat en väldigt god marängtårta. Väldigt söt och maffig, men jättegod.

Tänkte jag skulle dela med mig av receptet.

Du behöver:

6st ägg

3dl socker

Ca 2 dl lemoncurd. Receptet till min lemoncurd hittar du här

150g vit choklad

Ca 4-5dl vispgrädde

Färska bär efter smak och tycke.

Gör såhär!:

Marängbottnar 2st, jag gjorde fransk maräng:

6 äggvitor

3 dl socker.

Tips: Se till att skålen du ska vi på marängen i inte har nåt fett eller skräp i sig de är känsligt som bara den. Var supernoga när du separerar vitan från gulan, minsta lilla gula och det blir knas. Vispa sedan upp vitan en liten stund för sig själv så att den blir skummig innan du tillsätter sockret. Tillsätt lite socker åt gången och vispa noga, marängen kommer inte tjockna innan allt socker är ”krossat” så ta lite åt gången, det vinner du på i längden. Framför allt, ha tålamod det kan ibland ta 20 minuter innan den tjocknar helt så se till att sitta skönt när du vispar.

Sen är det bara att spritsa ut till 2 runda bottnar på varsin plåt och grädda i mellan 1,5- 2 timmar i ugnen på 100 grader.

Vitchokladtryffel:

Finhacka 150 g vit choklad och lägg i en skål.

Koka upp 1 dl grädde.

När grädden kokat upp så häll den över chokladen och vispa lite tills chokladen och grädden blandats helt och blivit slät. Ställ skålen i kylen i åtminstone 2 timmar så att den hinner kallna och tjockna. Har den stått längre så ta ut den ur kylen en liten stund innan du ska ha den så den inte är stenhård när den ska bres ut på tårtan.

När jag byggde ihop tårtan så bredde jag ut ett tunnt lager lemoncurd på den nedersta marängbotten, och blandade sedan resten av lemoncurden med lite grädde och bredde på det uppe på lemoncurden. Sedan på med den andra botten. På den så bredde jag ut den vita chokladtryffeln. Uppe på tryffeln lade jag grädde och så toppade jag med färska bär.

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *