Fina bebisväskan.

När mitt barn var en spädis, dvs. mindre än 4 månader så var många av de fina leksaker hon fick för stora trots att de var bebisleksaker. Greppdelen på dem var ofta för grov eller svår att få tag i. Då tänkte jag att jag får skapa en leksak själv helt enkelt. Väskan som jag gjorde då blev så bra så jag bestämde mig för att göra en till idag till en vän.

Jag tog ett stretch tyg och klippte ut ett ”H” lite på måfå, med ganska smala lodräta linjer och ett väldigt brett vågrätt stycke. Se bilderna.

Sedan lade jag rätsida mot rätsida när jag vek den dubbel. Jag sydde ihop den med raksöm och sicksack för att den verkligen skulle tåla slitage. Jag sparade en öppning i sidan. Sedan vek jag den så avigsigan blev insida. Jag fyllde en plastpåse med ris (senare även torra kikärtor i andra väskor) och la in i väskan innan jag sydde ihop den för hand. Handtaget fick jag genom att ”en av armarna” som blev stoppades in i den andra ”ärmen”. Sedan sydde jag ihop dem med sicksack rakt över. Inte för att det skulle bli vackert, utan för att jag var trött förälder med sömnbrist. Fantastisk leksak som jag tror de flesta klarar av att sy.

1. Skissar upp på ett papper hur jag gör på tyget för att tydligare visa att det är ett ”H” som jag klipper ut.  Jag skissar upp på tyget med blyerts, som jag personligen tycker fungerar utmärkt istället för tygpenna.

  1. Jag klipper inte ut tyget mellan ”H:ets” ben innan jag har sytt där pg a. att det blir betydligt lättare att sy medan tyget finns kvar.
  2. När jag har sytt hop tyget så mycket jag vill, så klipper jag bort ”mellantyget” och viker sedan tyget så att avigsidan blir insida och rätsida blir utåt.
  3. Jag häller i ris eller kikärtor i en påse, gör en knut…
  4. Sedan gör jag en knut till när jag dragit över plasten en gång till över riset.
  5. Handtaget blev väldigt bra, smalt och stoppningen blev automatiskt i och med att ärmen blev istoppad. Min dotter fullkomligt älskade den här väskan. Jag sydde några fler likadana väskor till andra bebisar i vänkretsen, även de blev älskade. En bebis slet till och med ut sin och önskade sig en ny av mig. Toppenleksak som prasslar och är greppvänlig! Trevlig pysseldag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *