Silverlera

Jag har provat något nytt, igen. Älskar verkligen att prova nya saker. Den här gången provade jag silverlera. Åh så roligt det var! Det känns så häftigt också att du sitter och modellerar med lera och sen så blir det silver.

Det här hjärtat blev det. Jag gjorde ingen tydlig steg för steg beskrivning eftersom det var första gången och inte hade någon aning om det faktiskt skulle bli något alls, haha. Men jag ritade ett hjärta på ett papper som jag klippte och använde som mall genom att kavla ut leran, lägga på hjärtat och skära runt om. Sedan gjorde jag hålet med ett sugrör och stämplade bokstäverna med vanliga gummistämplar och la den på torkning några timmar så den hinner genomtorka.

När det torkat så bränner man smycket under öppen låga i ca 4 minuter från det att smycket börjat glöda (man ska självklart ha en riktig brännare och ett brännblock att lägga smycket på). Sen så borstar man smycket med en stålborste och då kommer silvret fram.

Smycket blev långt ifrån perfekt men det blev ändå fint tycker jag. Det fram emot att prova fler gånger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *