Lönnrosor

Här är ett vida känt och väldigt enkelt pyssel, men det blir ju så fint! Lönnrosor, pratar jag om. Ärligt talat hade jag trots att de är så fina aldrig provat göra dem själv förut. Men nu så har jag gjort det och gjort en beskrivning till er:

Börja med att plocka lönnlöv, låt dem inte liggs och torka så de blir stela och ”smuliga” då går de inte att rulla. Utan färska löv, men ändå inte fuktiga från regn eller så

Man kan ju säga att ett lönnlöv har 3 olika flikar högst upp på lövet. Börja med att vika ner den första som bilden visar här ovan.

Vik ner de andra flikarna likadant.

Börja i vänster ände av lövet och rulla ihop det till en liten rulle.

Då är första lövet klart. Dags att gå vidare till nästa löv.

Gör exakt likadant med bästa löv och rulla det utanpå det första.

Fortsätt hela proceduren tills du är nöjd med rosen.

Fäst sedan ihop rosen. Jag har hört flera olika varianter, vissa lindar den med ståltråd, vissa limmat med superlim på nåt pilligt vis. Jag gjorde det lätt för mig och drog tejp runt i nederkant för det kommer ändå inte synas i vasen jag ska ha dem.

Så, nu är det bara att göra så många du vill, sätta dem där du vill ha dem och njuta av höstmyset.

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *