Stenkul pyssel

Här om dagen pysslade jag tillsammans med hela skolan, ett stort projekt som landade väl hos eleverna. Vi har målat stenar med utomhusfärg från lek och lär. Den ska vara väderbeständig, vilket jag har för mig att den är. Jag har för säkerhets skull målat en extra sten som jag har ute i regnvädret just nu som test. För nu när vi har målat alla dessa fantastiska stenar, jag och alla barn på Främbyskolan i Falun ska de torka och sedan ska de läggas ut längst med en trollstig i skogen. Jätteroligt!

När man målar stenar, eller egentligen vad som helst är det bra att ha lite tålamod och tänka i flera steg. Måla ett parti i taget och låt det sedan torka. Måla ett steg i taget, en färg i taget, en detalj i taget. Här ovan ser ni hur mitt första steg till stentrollet såg ut, endast grönt. När det gröna torkat målade jag det gula håret samt det vita punkterna där ögonen sitter + det vita till tänderna. Nästa steg var att måla konturer och pupiller. Så fortsätter man tills man är nöjd med resultatet.

Stenen ovan är baksidan av min gröna sten.

Ha en trevlig pyssla med stenarkväll!

Vill ni veta exakta färgen som jag har använd är det den här länken: https://www.lekolar.se/sortiment/lara/tra-metallslojd/traarbeten/utomhusfarg-lekolar/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *