Ljusfat i betong

En dag när jag gjöt så hade jag betong över och provade då lite spontant att gjuta på lönnlöv. Jag fyllde en bunke med sand och och så la jag lövet upp och ner på sanden, fast först smöjde jag lövet med olja så att det fastnar i berongen. Jag använde vanlig rapsolja. Sen såg jag till så att lövet hade stöd överallt och fick den form jag ville.

Dags att lägga på betongen. Ha den inte för lös så att den lätt rinner utanför lövet utan försök att lägga på den bra och forma efter lövet, jag använde faktiskt händerna lite. Sen är det bara att vänta på att det ska torka/bränna och bli klart.

Resultatet:

Svårt att få dem helt perfekta, men provar man några gånger så går det säkert. Jag tycker de blev jättehäftiga och är perfekta att ha som ljusfat när man myser på hösten!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *