Barnklänning

Jag och Micaela har diskuterat det här med att sy barnkläder. Vi har båda massor av fina tyger som har blivit över från andra projekt, så vi började fundera på vad vi kunde göra med dem. Vi har många idéer. Det vi funderade på länge var om vi skulle ge oss i kast med att sy lite barnkläder. Jag blev inspirerar av att diskutera saken med henne, som jag alltid blir- så jag satte igång. Jag använde mig av ett mönster stl.86 och till slut blev det en jättesöt klänning till min dotter som jag är så nöjd med!

När man syr kläder gör man som så att man läser igenom beskrivningen, lägger ut tyget och målar av mallarna som följer med. Ett tips är att tvätta tyget en gång innan ni använder det till att sy eftersom tyg ofta krymper lite och ojämt.

Jag använder mig av tuschpenna när jag målar av mönster på baksidan av tyget, det kommer ändå inte synas sedan när jag sytt ihop med sömsmån.

Sy alltid med avigsidan utåt om ingenting annat anges.

Fördelen med stretch tyg är att det inte repas upp och därför är sicksack inte heller nödvändigt. När jag sydde ihop den här klänningen använde jag mig alltså bara av raksöm.

Jag började med att sy ihop axlarna, därefter kragen. Armarna syddes på så långt det gick medan klänningen fortfarande var ”öppen”. Jag sydde in ärmarnas muddkant och sedan sydde jag ihop allt i ett svep. Från arm till nedersta kanten av klänningen. Jag fållade upp det nedersta partiet och vips hade jag sytt ihop en barnklänning!

Fin eller hur?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *