Vitchokladkladdkaka med vinbär

Jag bakade häromdagen och det blev väldigt gott så jag tänkte dela med mig av receptet som är ett hopkok av en massa olika recept jag kollade på, plus lite av min egen fantasi, håll till godo.

Recept:

2dl socker

2ägg

2,5dl vetemjöl

100g vit choklad

100g smör

2tsk vaniljsocker

Ca 1dl röda vinbär.

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175grader.

Smöra och bröa en form (Jag smörjde bara och det fastnade lite).

Blanda ägg och socker i en bunke, vispa inte rör bara försiktigt.

Smält smöret i en kastrull och lägg sedan i chokladen i smöret och smält försiktigt under omrörning, ha inte för varmt så smöret bränns.

När chokladen också smällt så blanda i ägg-och sockerblandningen.

Blanda i vaniljsocker och mjöl och blanda runt smeten ordentligt.

Häll ner smeten i en springform.

Tryck ner vinbären i smeten med fingret så tätt och mycket som du önskar, jag använde ca 1 dl vinbär.

Sen tänkte jag att den skulle se tråkig ut då jag inte hade florsocker hemma så jag strödde över rött dekorationsströssel på toppen, men det hade inte behövts den var röd och fin ändå.

Grädda i 15 minuter om du vill ha en kladdig kaka (det gjorde jag), ha in den lite längre om du vill ha den mindre kladdig.

Strö över florsocker om du vill.

Låt den svalna innan du serverar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *