Göra nya kritor

Nu blir det återbruk, något som ni vet ligger mig varmt om hjärtat. Min dotter kastar alltid kritor i golvet och spetsar bryts, småbitar som inte går att rita med. Det är just dessa som vi ska ge nytt liv som nya kritor.

Först samlade jag ihop kritorna och sen fick jag dela dem i småbitar för att passa i silikonformen.

Jag provade 2 varianter. Ena var att fylla en silikonform och andra var en gammal hederlig pepparkaksform.

Jag satte ugnen på 175grader och hade kritorna inne i ca 5-6 min, man får hålla koll på när kritorna smält och blivit flytande, ta ut dem direkt då annars kan kritmassan börja separera.

Sen lät jag dem stå svalt. Ha tålamod och låt dem svalna helt och hållet innan du försöker pilla ut dem i formen, om de var lite lite ljummet kvar så var det mycket lättare att råka bryta dem, upptäckte jag med dåligt tålamod.

Såhär blev resultatet. Hjärtat blev bara en mörk krita, men med några små färgklickar här och där. Hästarna blev fina, både de enfärgade och de multifärgade. Dottern provritade på en gång och tittade mycket på dem. Så det blev roligare kritor för henne, och kritorna fick en andra chans att användas, toppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *