I min mammas trädgård, del 2

Som jag sa i tidigare inlägg http://2kreativa.se/2017/07/03/planteringsarbetet-som-var-for-nagra-veckor-sedan/

så är mammas blommor gigantiska jämfört med mina. Jag tror ärligt att hon har magiska händer eller gröna fingrar som det kallas. När jag var där sist passade jag på att ta lite foton i trädgården där hon gjort lite finurliga lösningar och pyssel. Bilden ovanför visar hennes fantastiska planteringsbord. Supersmidigt att ha ett sådant som ger en bra arbetsställning när man jobbar. Ett bra sätt att gömma undan lite ”skrot” som inte är lika snyggt att ha framme.

Jag tog med andra ord inte så mycket bilder på blommorna den här gången även om jag fångade några. Hon har ett plank till grannen. På det har hon hänt en hylla med dörrar som har nötts fint av naturen. På dörrarna har hon häftat fast hönsnät. I det förvarar hon lite växter som kommer blomma fint snart. Det är en dekorativ detalj i trädgården som gör att det blir liv utefter planket.

  Hon har små skyltar i sin trädgård, nedstuckna i blomkrukor. En del är egentillverkade medan andra är inköpta.

Humlor har svårt att dricka vatten, då de har svårt att hitta små vattengömmor där de inte tappar balansen från det som de står på med sin tunga kropp och korta ben. Ett bra tips är då att ställa ut glaskulor i ett fat eller tallrik och hälla i vatten. Då finns det många ställen för humlor att ställa sig utan att ramla i. Hu,lor är som ni vet bra för blommorna.

I sin trädgård har mamma snickrat ihop lådor till jordgubbarna och andra växter. Det är för att gräset inte ska komma in oh för att jordgubbarna inte ska sprida sig ut. Hon har dessutom spikat upp ett ”staket” som hon kan hänga nät på så det kommer upp en bit från plantorna, smart!

I kryddträdgården finns det många olika kryddor som återkommer. Det är fint att inte alltid ha kantiga land, formen här låter ögat dras mot landet och vila i ett vakert kryddlandskap.

 

Ett stort rabarbetrblad i betong har gjutits och ligger på en sten i en av rabatterna. Vackert. Ut mot sjön sitter några träskator på en kvist, gjorda av en man i Luleå.

I strandvillan finns det ett utekök, bord och grill. Dekorativa stenar ligger på ett fat. Skylten är utsågad från en planka som spolats till tomten från sjön.

Ha en trevlig utedag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *