Trekantigt porslinshänge

Nu kommer det ännu ett porslinshalsband. Blir mycket sånt nu, men det är så kul! Om ni inte testat så måste ni göra det.

Ni använder:

Porslin, hammare, Papegojtång, kakelfil, skyddsglasögon.

Krossa porslinet med hammare (linda in porslinet i en handduk så det inte sprätter). Välj ut en bit du gillar. Knipsas försiktigt småbitar med Papegojtången tills du bara här det du vill ha kvar till smycket, använd skyddsglasögon det kan sprätta!

Ta sedan en kakelfil och slipa till porslinsbiten i alla kanter och forma hänget tills du är nöjd. Se till att porslinet hela tiden är riktigt genom att doppa det i en skål med vatten så dammar det mindre och sliter mindre på filen. Det går också att använda elektronisk multislip, då måste man köpa till diamantslipar, det är det man använder till glas och porslin, och då är det viktigt att porslinet är fuktigt annars ryker det och borren slits och porslinet blir hett.

Sen är det bara att komma biten på en ring, ett hänge eller vad du nu vill ha. Tänk på att slipa på baksidan där du ska komma och fästa hänget då håller det bättre när inte ytan är helt blank.

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *