Minitrumma

Idag så gjordes det en minitrumma och trumpinne här hemma.

Hur man gör:

Se till att ha ganska stora ballonger som går att tänja ut mycket. Du klipper av nedersta delen av ”ballongstjälken” ca 1,5cm. Sedan gäller det att ta i och stretcha ut ballongen, det går mer än man tror. Man trär ballongen över öppningen på en plåtburk och ser till att den sitter kvar. Sedan drog jag lite washitejp runt nedre kanten för att det säkert skulle sitta kvar. Vips, du har en trumma.

Sedan så tog jag och kapade av en grillpanna i trä, en sådan man gör grillspätt med. Jag limmade en träkol längst ut med starkt lim så man är säker på att det sitter där det ska innan barn leker med den.

Sedan är det bara att trumma på! Kom dock ihåg att inte låta riktigt små barn leka med den utan uppsikt ifall ballongen smäller eller att trumpinne går sönder på något vis och du stoppar det i munnen. Eler låta större barn som inte stoppar saker i munnen leka med den.

Hoppas ni haft en fin helg alla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *